طبع کاسنی

طبع کاسنی چیست,طبع عرق کاسنی,طبع ریشه کاسنی,طبع عرق بید کاسنی,طبع عرق کاسنی و شاتره,طبع گیاه کاسنی چیست,طبع برگ کاسنی,طبع گل کاسنی,طبع کاسنی

عرق کاسنی از یک گل آبی ارغوانی زیبا به نام کاسنی گرفته می‌شود و در مناطق مختلف ایران، مثل آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان فراوان یافت ‌می‌شود. در گذشته از عرق کاسنی به عنوان شستشو دهنده کبد و پالاینده خون استفاده می‌کردند.

طبع کاسنی

امروزه با پیشرفت علم و تجربیات متعدد طب سنتی، خواص بیشتری از این عرق گیاهی مفید کشف شده که در ادامه به توضیح بیشتر آن‌ها می‌پردازیم.

طبع کاسنی

طبع کاسنی سرد است و مصرف آن برای مقابله اثر گرمی‌جات و معتدل کردن طبع شما بسیار موثر خواهد بود.

عرق کاسنی

در این مقاله به خاصیت مهم گیاه و عرق کاسنی برای سلامتی شما اشاره می‌کنیم:

۱. تقویت‌کننده کبد

۲. کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت

۳. محافظت از قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی

۴. خاصیت آنتی اکسیدانی قوی

۵. کمک به کاهش چربی خون

۶. خاصیت ضد آلرژیک عرق کاسنی

۷. محافظت از پانکراس

۸. حفاظت از نورون‌ها و سیستم عصبی بدن

۹. ارتقا سیستم ایمنی بدن و خاصیت ضدمیکروبی کاسنی

۱۰. تنظیم میزان کلسیم بدن

۱۱. اثرات کنترل کننده بعضی سرطان‌ها

۱۲. خواص ملینی گیاه کاسنی

۱۳. خواص ادرارآوری کاسنی

۱۴. خاصیت ضد التهابی کاسنی

۱۵. کمک به درمان جوش‌های ناشی از گرمی‌جات

۱۶. خواص ضد میکروبی گیاه کاسنی

۱۷. فواید عرق کاسنی برای پوست

۱۸. عرق کاسنی و تنظیم هورمون‌های بدن

۱. خواص عرق کاسنی برای کبد

وظیفه سم‌زدایی در بدن ما، بر عهده کبد است. عرق کاسنی به نوسازی سلول‌های کبد کمک کرده و با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد مضر، خون را تصفیه می‌کند. این عرق گیاهی پرخاصیت، با کمک به خروج سموم از طریق ادرار، مشکلاتی مثل التهاب بدن، تب‌های صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرمی را برطرف می‌کند.

  خواص کاسنی برای زنان / فواید عرق کاسنی برای کودکان

طبق مطالعات انجام شده، کاسنی قدرت حفاظتی بالایی در برابر سموم کبدی دارد. این موضوع از طریق ماده‌ای به نام تتراکلروکربن ثابت شده است. همچنین تحقیقات دیگری نشان می‌دهند که مصرف عصاره کاسنی از طریق کاهش آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) که به‌عنوان شاخص‌های مهم خونی برای بررسی سلامت کبد به شمار می‌روند، نقش مهمی در سلامت کبد دارد. عرق کاسنی به ویژه به بهبود کبد چرب غیرالکلی کمک می‌کند.

یکی از بیماری‌های کبدی، کلستاز انسدادی است که باعث بالا رفتن غلظت مواد اکسیدانی و التهابی کبد می‌شود. عصاره کاسنی می‌تواند سطح عوامل التهابی را کاهش دهد و به عنوان یک آنتی اکسیدان، از کبد در برابر آسیب‌ها حفاظت کند.

۲. فواید عرق کاسنی برای دیابت

گیاهی کاسنی، به ویژه ریشه گیاه کاسنی، حاوی ماده‌ای به نام اینولین است. اینولین با تحریک تولید هورمون‌های کنترل کننده قند خون (به صورت غیر مستقیم) نظیر انسولین، نقش مهمی در پیش‌گیری و کنترل دیابت ایفا می‌کند. همچنین تانن‌های موجود در این گیاه باعث مهار فعالیت چربی سازی در سلول‌های چربی می‌شوند. طبق دیگر تحقیقات، مصرف عصاره گیاه کاسنی با برداشت زیادتر گلوکز از خون، باعث کنترل قند خون می‌شود.

۳. خواص کاسنی در محافظت از قلب

مطالعات انجام شده بر روی موش‌ها نشان می‌دهند مصرف ۵۰۰ میلی گرم از گیاه کاسنی به مدت ۳۰ روز سبب محافظت از قلب در برابر آسیب‌های اکسیداتیو می‌شود. همچنین عصاره گیاه کاسنی با کاهش میزان کسترول خون، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی دارد.

۴. عرق کاسنی، یک آنتی اکسیدان قوی

  خواص کاسنی و شاتره / عرق کاسنی و شاتره برای جوش

همانطور که اشاره شد، از مهم‌ترین فواید عرق کاسنی و عصاره این گیاه، خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. به‌ نظر می‌رسد این اثر به دلیل حضور ترکیبات پلی فنلی متعدد در این گیاه باشد.

۵. گیاه کاسنی، موثر در کاهش چربی خون

عناصر موجود در گیاه کاسنی، مثل ماده‌ای به نام اینولین با کاهش سنتز اسیدهای چرب، باعث کاهش سطح‌تری گلسیرید سرمی می‌شوند. همچنین مطالعات نشان می‌دهند که با مصرف کاسنی می‌توان به طور معناداری شاهد کاهش سطح LDL (کلسترول بد) بود.

۶. خواص ضد آلرژیک کاسنی

کاسنی با مهار فعالیت عواملی که مسئول بروز حساسیت‌های زودرس هستند (نظیر ماست سل‌ها)، از بروز چنین حساسیت‌هایی جلوگیری می‌کند.

۷. تاثیر محافظتی گیاه کاسنی روی پانکراس یا لوزالمعده

مطالعات نشان می‌دهند عصاره گیاه کاسنی از بروز علائم التهاب حاد پانکراس جلوگیری می‌کند.

۸. خواص گیاه کاسنی در محافظت از نورون‌ها

این گیاه به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، از ایجاد آسیب به وسیله رادیکال‌های آزاد اکسیژن بر روی نورون‌ها پیشگیری می‌کند.

لطفا مقاله عرق کاسنی و قاعدگی بخوانید.

۹. گیاه کاسنی و افزایش فعالیت ایمنی

گیاه کاسنی از طریق افزایش فعالیت بیفیدوباکترها نقش مهمی در ارتقا ایمنی بدن دارد.

 

منبع:

dorkam.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.