زمان مصرف تخمه شربتی / طرز شستن تخمه شربتی

زمان مصرف تخمه شربتی در بدنسازی,مقدار مصرف تخمه شربتی در روز,زمان مصرف تخمه شربتی برای یبوست,بهترین زمان مصرف تخمه شربتی لاغری,طرز شستن تخمه شربتی و خاکشیر,زمان مصرف تخمه شربتی , طرز شستن تخمه شربتی

تخم شربتی ،  دانه های سیاه هستند که بسیار شبیه به دانه های چیا هستند و فواید بی نظیری برای سلامتی دارند. تخم شربتی بومی هند هستند و سرشار از پروتئین ، چربی های اساسی ، کربوهیدرات ها هستند و از فیبر سرشار هستند و با کمال تعجب ، آنها کالری ندارند.

زمان مصرف تخمه شربتی

تخم شربتی بسیار سخت است و به صورت خام قابل مصرف نیست. تخم شربتی پس از خیساندن در آب مصرف می شوند و همین امر باعث ژله ای شدن آنها می شود. تخم شربتی معمولاً از ریحان شیرین(Ocimum basilicum) حاصل می شود ، که معمولاً از آن به عنوان چاشنی استفاده می کنیم. از آنجا که از گیاه ریحان شیرین سرچشمه می گیرد ، معمولاً از آنها به عنوان دانه ریحان شیرین یاد می شود.

زمان مصرف تخمه شربتی / طرز شستن تخمه شربتی

خواص تخم شربتی

تخم شربتی فواید بسیار زیادی دارند که موارد زیر را شامل می شود ، اما به آنها محدود نمی شود:

فواید تخم شربتی برای لاغری و کاهش وزن

تخم شربتی ها سرشار از اسید آلفا لینولنیک هستند و با خواص کاهش وزن آنها شناخته شده اند.

از آنجا که پر از فیبر هستند ، شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارند ، از هوس غذا خوردن دور نگه می دارند و به کاهش وزن شما کمک می کند.

مقدار مصرف تخمه شربتی برای لاغری

مقدار مصرف تخمه شربتی برای لاغری که توسط متخصصان تغذیه و کاهش وزن توصیه می شود ، حدود یک قاشق چای خوری بصورت محلول در آب است که بهتر است در اول صبح و بصورت ناشتا خورده شود.برای گواراتر شدن و ترغیب به نوشیدن تخم شربتی آن را با شکر یا عسل شیرین کنید و نوش جان نمایید.ترکیب آن با خاکشیر نیز توشیه می شود

بهترین زمان مصرف تخمه شربتی

بهترین زمان ها برای نوشیدن تخم شربتی اوایل صبح ، مصرف تخمه شربتی هنگام خواب و هنگام احساس تشنگی و عطش است.یکی از زمان هایی که مصرف تخمه شربتی بسیار ضروری به نظر می رسد هنگامی است که دچار گرمازدگی شده اید یا انتظار این را دارید که گرما زده شوید.

سطح قند خون را کنترل می کند

این ماده متابولیسم بدن را کند می کند و تبدیل کربوهیدرات ها به گلوکز را کنترل می کند. به نظر می رسد برای بیماران دیابتی نوع ۲ خوب است.

خواص تخمه شربتی برای ورزشکاران

تخم شربتی یکی از برترین منابع گیاهی پروتئین می‌باشد به این معنی که با مصرف تخم شربتی بدن هر چیزی که برای ساخت عضله به آن نیاز دارد حتی بیشتر از سوزاندن چربی، دریافت میکند. تخم شربتی ده برابر وزن خود آب جذب میکند بنابراین گوارش را کند کرده و شما را مدت طولانی تری سیر و هیدراته (رسیدن آب کافی به بدن) نگه میدارد.

به رفع یبوست و نفخ کمک می کند

تخم شربتی به طور طبیعی بدن شما را با تنظیم حرکت روده سم زدایی می کند. این ماده حاوی روغن فرار است که به از بین بردن گاز دستگاه گوارش شما کمک کرده و به عنوان پاک کننده معده عمل می کند.

رفع سوزش سر دل با تخم شربتی

تخم شربتی به خنثی شدن اثر اسیدی HCL در بدن کمک می کند ، که می تواند باعث تسکین اسید و سوزش سر دل شود. از آنجا که دانه ها پس از خیساندن در آب مصرف می شوند ، مقدار آب به تسکین روکش معده کمک می کند و به نوبه خود شما را از احساس سوزش تسکین می دهد.

خواص تخمه شربتی برای پوست

فواید تخم شربتی برای پوست می تواند با افزودن دانه های سبزه خرد شده آن به روغن نارگیل و استفاده از آن در ناحیه آسیب دیده حاصل شود. به درمان بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس کمک می کند. خوردن تخمه شربتی به طور مرتب به بدن شما در ترشح کلاژن کمک می کند ، که برای تشکیل سلول های جدید پوست لازم است.

ثابت شده است که تخمه شربتی برای موهای سالم نیز مفید است زیرا پر از آهن ، ویتامین K و پروتئین مورد نیاز برای موهای بلند و قوی است. خاصیت آنتی اکسیدانی تخمه شربتی نیز به پوست و مو شما کمک می کند.

به درمان سرفه و سرماخوردگی کمک می کند

یکی دیگر از فواید تخم شربتی خاصیت ضد اسپاسم آن است. این دانه ها عضلات اسپاسم را تسکین داده و به آرامش آنها کمک می کنند. خاصیت ضد اسپاسم تخم شربتی در کنترل سرفه مفید است. آنها همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.

خواص تخم شربتی برای کاهش وزن

خواص تخم به دلیل نقشی که در داروهای آیرودزیک ایفا می کنند برای تسکین شرایطی که شامل فشار خون بالا ، کلسترول ، افسردگی ، دیابت نوع ۲ و عدم تعادل متابولیک است شناخته شده اند. تخمه شربتی برای کاهش وزن اخیراً به دلیل شواهد ثابت و قابل اعتماد در مورد خواص لاغری آن محبوبیت بی نظیری پیدا کرده است.

تخمه شربتی هنگام خیس شدن متورم می شوند و آنزیم های هضم را در آب آزاد می کنند. این آنزیم های گوارشی اشتهای شما را سرکوب می کنند و به کاهش هوس ناخواسته کمک می کنند. این دانه ها پر از فیبر است ، که باعث می شود مدت طولانی احساس سیر بودن داشته باشید. تخم شربتی با  کمک به کاهش اشتهای شما مانع از پرخوری غیرضروری می شوند.

  خواص تخمه شربتی برای پوست مو

تخمه شربتی از نظر کالری کم و از نظر مواد مغذی مانند کلسیم ، منیزیم و آهن ، فسفر به همراه مولتی ویتامین ها بسیار کم کالری هستند. آنها همچنین سرشار از آلفا لینولنیک اسید هستند که باعث تحریک متابولیسم چربی سوزی در بدن شما می شوند. یک مطالعه منتشر شده در ژورنال آمریکایی تغذیه بالینی نشان می دهد که مصرف روزانه اسید لینولنیک باعث از بین رفتن چربی می شود.

چگونه می توان از تخم شربتی برای لاغری سالم استفاده کرد؟

برای استفاده از تخم شربتی برای کاهش وزن ، یک یا دو قاشق چایخوری دانه را در یک فنجان پر از آب گرم خیس کنید. آنها را مستقیماً بعد از پانزده دقیقه مصرف کنید. همچنین می توانید این دانه ها را در سالاد و سوپ بپاشید یا آنها را با لیموناد یا چای سبز مخلوط کنید.

مضرات مصرف تخمه شربتی

ترس اندکی در مورد تداخل دارویی تخم شربتی با سایر داروها وجود دارد.اگرچه این دانه ها تهدیدی ناچیز دارند و تقریباً توسط همه افراد قابل تحمل هستند ، پیشنهاد می شود با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید. اگر این دانه ها به مقدار محدود مصرف شوند ، هیچ گونه تهدیدی را ایجاد نمی کنند. اما مصرف بیش از حد تخم شربتی عوارض جانبی دارد. مقدار توصیه شده روزانه بیش از یک قاشق غذاخوری نیست ، اگرچه ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

عوارض تخم شربتی برای زنان باردار و کودکان

بیشتر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ، تخم شربتی را به زنان باردار و کودکان توصیه نمی کنند. دانه ها می توانند کودکان را خفه کنند ، زیرا در آب به خوبی مخلوط نمی شوند. از آنجایی که اعتقاد بر این است که تخم شربتی باعث کاهش سطح استروژن در بدن می شوند ، برای خانم های باردار توصیه نمی شود.

از آنجا که روغن ریحان و عصاره های آن می توانند لخته شدن خون را کند کنند ، اگر اخیراً جراحی کرده اید یا زخمی شده اید ، مصرف آن توصیه نمی شود. اگر شما یک عمل جراحی برنامه ریزی شده دارید ، باید حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف فرآورده های ریحان را متوقف کنید. از آنجایی که عوارض دانه های سبجا در افراد مختلف متفاوت است ، توصیه می شود قبل از مصرف آنها با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید.

خواص تخمه شربتی برای کبد

مطالعه‌ای منتشر شده در نشریه‌ی بین‌المللی Preventive Medicine در سال ۲۰۱۶ به تاثیر فیبر رژیمی به شکل بارهنگ و تخم شربتی در کاهش وزن در بیماران مبتلا به کبد چرب الکلی پرداخت.

بیماران به ۴ گروه تقسیم شدند:

گروه ۱ روزانه ۱۰ گرم تخم شربتی کردند.
گروه ۲ روزانه ۱۰ گرم بارهنگ مصرف کردند.
گروه ۳ روزانه مخلوطی از تخم شربتی و بارهنگ (۱۰ گرم) مصرف کردند.
گروه ۴ گروه کنترل بود.

این مطالعه ۱۲ هفته به طول انجامید. نتایج چنین بود: نتایج این مطالعه نشان داد مصرف تخم شربتی، بارهنگ یا مخلوط این دو به مدت ۱۲ هفته تاثیری بر هیچ کدام از معیارهای تن‌سنجی در بیماری کبد چرب الکلی ندارد.

خواص تخمه شربتی برای کودکان

معمولا مصرف معمولی تخم شربتی همراه غذا برای بچه ها عوارض خاصی ندارد اما مصرف زیاد آن در برخی موارد باعث بروز مشکلات کبدی در کودکان می شود.

طرز شستن تخمه شربتی

تخم شربتی گیاهی خودرو، یک ساله و شبیه به ریحان ولی با برگ‌ها و تخم‌های ریزتر است. ساقه‌های آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. این گیاه در اوایل بهار در کوهستان‌ها و بیابان‌ها می‌روید.

زمان مصرف تخمه شربتی

تخم این گیاه سیاه شفاف است و وقتی‌که در آب ریخته شود بلافاصله حالتی خمیری و لعاب‌دار در آب ایجاد می‌کند که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب مانند فالوده می‌شود.

تخم شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد.

تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.

برای تهیه شربت تخم شربتی (خاکشیر) چه موادی لازم داریم؟

آب / 1.5 لیوان
تخم شربتی / 1.5 قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه / 1.5 قاشق غذاخوری
عسل یا شکر / به اندازه دلخواه

چطوری شربت تخم شربتی درست کنیم؟

روش اول تهیه شربت تخم شربتی

ابتدا باید تخم شربتی را خیس کرده و بشویید. در یک ظرفی تخم شربتی و آب را مخلوط کرده و هم بزنید. 10-15 دقیقه صبر کنید تا تخم شربتی ها خیس بخورند. در این حالت می بینید که یک ماده ژله مانندی دور تخم شربتی ایجاد شده و لعاب دار شده است.

سپس آب آن را خالی کنید که با این کار خاشاک و چوب های ریز جدا می شوند. تخم شربتی ها را در ظرف دیگری خالی کنید، می بینید که در ته ظرف شن های ریزی ته نشین شده است. مطمئنا نیاز است که چند بار این عمل را انجام دهید تا کاملا تخم شربتی ها شسته و تمیز شوند.

بعد آب، تخم شربتی، آب لیمو و عسل یا شکر را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید. به شربت یخ اضافه کنید و میل نمایید.

روش دوم تهیه شربت تخم شربتی

در روش دوم به جای آب لیمو از گلاب استفاده می شود و روش آماده کردن شربت نیز کمی متفاوت است.

  عوارض و مضرات روغن و گیاه تخم شربتی

در ظرفی آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا حدی که این شهد قوام بیاید. ظرف را از روی حرارت برداشته و شهد را از صافی رد کنید. صبر کنید تا خنک شود، سپس گلاب را به آن اضافه کنید.

بعد تخم شربتی های شسته شده را به شهد قوام یافته اضافه کنید و هم بزنید. شربت را در یخچال بگذارید و هنگام سرو به آن یخ اضافه کنید.

اندازه مواد کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.

نکته: بعضیها به این نوشیدنی زعفران دم کرده هم اضافه می کنند.

نحوه شستن خاکشیر با این روش صحیح است

خاکشیر یکی از بهترین شربت ها برای رفع تشنگی و عطش در روزهای گرم سال است، فقط باید بدانید که باید شستن خاکشیر و اصطلاحا ریگ شوری آن لم خاصی دارد.

برای شستن خاکشیر، مقداری از خاکشیر را در یک کاسه بزرگ می ریزیم و به آن آب اضافه می کنیم. در این حالت خاکشیر حالت گلوله ‌ای پیدا می کند. بنابراین باید با قاشق یا چنگال آن‌‌ را هم بزنید تا به مرور ته‌ نشین شود.

اگر خاکشیر دارای برگ و خاشاک است، بهتر است مدتی در آب باشد تا برگ های زیر آن به روی سطح آب بیاید. بعد از این کار آب ظرف را خیلی آرام خالی می کنیم. دوباره ظرف را از آب پر می کنیم و کنار می گذاریم و باز هم روی سطح آب را خالی می کنیم. این کار را تا جایی تکرار می کنیم که دیگر هیچ برگ و خاشاکی روی آب نباشد و آب روی خاکشیر کاملا زلال باشد.

در مرحله بعدی شستن خاکشیر یک ظرف بزرگ ‌تر بر می داریم (بهتر است از ظروف روی استفاده شود) و خاکشیر را آرام هم می زنیم و در ظرف بزرگ تر می ریزیم.

این کار را برای این انجام می دهیم که اگر شن یا سنگریزه ای ته ظرف جمع شده است با خاکشیر مخلوط نشود و ته همان ظرف بماند. شن‌های ته ظرف را خالی می کنیم و ظرف را می شوییم و دوباره عمل شستن را تکرار می‌کنیم (یعنی خاکشیر را آرام هم می زنیم و وارد ظرف دیگر می کنیم). برای شستن خاکشیر باید این کار را چند مرتبه تکرار کنیم تا دیگر هیچ شنی کف ظرف باقی نماند. (از آب شست و شو می توانید برای آبیاری گلدان استفاده کنید.)

خواص تخم شربتی

از تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود.

خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌کند.

از روغنی که با خرد کردن تخم‌های شربت به دست می‌آید، برای درمان عفونت‌هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می‌شود.

در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.

از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف می‌کند.

در رفع عطش بسیار موثر است.

مشکل دیگری که دامن‌گیر دنیا از جمله کشور ما شده فشار خون است که معمولاً بعد از خوردن غذا به ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می‌رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته‌ای به تدریج قند موجود در خود را آزاد می‌کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آن‌هایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود.

خواص درمانی تخم شربتی

عطش: مقداری از تخم شربتی را به شربتی که دوست دارید اضافه کنید و بعد از گذشت حداقل دو دقیقه بنوشید.

تقویت قلب: تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.

تقویت اعصاب: روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

تنگی نفس، سرفه‌های خشک: یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.

لطفا مقاله خواص خاکشیر و تخم شربتی مطالعه کنید.

طرز شستن دیگر تخمه شربتی

همراه دانه های تخم شربتی خاشاک و چوب های ریز و حتی سنگ ریزه هایی وجود دارد.البته در پک های بسته بندی شده صنعتی کمتر شاهد این عناصر اضافی هستیم.با این وجود شستن تخم شربتی خالی از لطف نیست.طرز شستن تخم شربتی به این صورت است که:

ابتدا دانه های تخم شربتی را خیس کرده و بشویید. در یک ظرفی تخم شربتی و آب را مخلوط کرده و هم بزنید. ۱۰-۱۵ دقیقه صبر کنید تا تخم شربتی ها خیس بخورند. در این حالت می بینید که یک ماده ژله مانندی دور تخم شربتی ایجاد شده و لعاب دار می شود.

سپس آب آن را خالی کنید که با این کار خاشاک و چوب های ریز جدا می شوند. تخم شربتی ها را در ظرف دیگری خالی کنید، می بینید که در ته ظرف شن های ریزی ته نشین شده است. مطمئنا نیاز است که چند بار این عمل را انجام دهید تا کاملا تخم شربتی ها شسته و تمیز شوند.

بعد آب، تخم شربتی، آب لیمو و عسل یا شکر را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید. به شربت یخ اضافه کنید و میل نمایید.

 

منابع:

delgarm.com

malomat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.