فواید و مضرات عرق زیره سبز

عوارض عرق زیره نی نی سایت,خواص عرق زیره سبز,خواص عرق زیره برای زنان,خواص عرق زیره و شوید,عوارض عرق زیره سبز,عرق زیره برای نفخ,خواص عرق زیره سبز برای لاغری,خواص عرق زیره سیاه برای لاغری,فواید و مضرات عرق زیره سبز

زیره غنی از املاح معدنی همچون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز و منیزیم است. مصرف مس و آهن برای تولید گلبول های قرمز خون ضروری است و از این نظر غذایی مناسبی است. به علاوه می توان انواع ویتامین های ضروری همچونA ، E ،C را از این چاشنی گیاهی مفید دریافت کرد. دانه های زیره منبع غنی از آهن است که می تواند برای درمان کم خونی استفاده شود. اضافه کردن این ماده به ترکیبات غذایی روزانه در جلوگیری از پیشرفت این بیماری موثر است. زیره یک داروی سنتی برای رفع سوءهاضمه خصوصا نفخ شکم است . خوردن زیره یا روغن آن در رفع سوءهاضمه و دل دردهای کودکان مفید واقع می شود. زیره دارای خاصیت ضدگرفتگی دارد و برای رفع گرفتگی های دوران قاعدگی مفید است . این گیاه به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجهی از ریزمغذی ها، املاح و مواد معدنی و انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها خواص تغذیه ای و درمانی فوق العاده ای دارد و مانع از پیری زودرس می شود. دانه های زیره غنی از فیبر غذایی هستند و این ماده خوراکی حجم غذا را افزایش می دهد و با تسریع حرکت غذا در روده ها از بروز یبوست جلوگیری می کند. همچنین فیبر خوراکی تأثیر مطلوب روی مخاط جداره روده دارد و با این ویژگی از روده ها در برابر سرطان حفاظت می کند.

فواید و مضرات عرق زیره سبز

خواص شگفت انگیز عرق زیره برای سلامتی

۱. مفید برای معده

به گفته دکتر آشوتوش گواتام، عرق زیره به رفع نفخ کمک کرده و سوء هاضمه را برطرف می کند. عرق زیره مانند یک مسکن عمل کرده و برای درمان درد معده و دردهای شکمی مفید است. این عرق، ترشح آنزیم های گوارشی را تحریک می کند و فرآیند گوارش را سرعت می بخشد، در نتیجه در مبارزه با مشکلات گوارشی به شما کمک می کند.

۲. بهبود گوارش در دوران بارداری

به گفته دکتر سود، عرق زیره، گوارش را در دوران بارداری بهبود می بخشد زیرا مانند یک عامل محرک تولید آنزیم های مورد نیاز برای گوارش کربوهیدرات ها و چربی ها عمل می کند. دانه زیره، ادویه ای جادویی است که بسیاری از مشکلات مادران باردار را کاهش می دهد.

3. افزایش شیر مادر

دکتر آنجو می گوید: عرق زیره، ترشح شیر را در غدد پستانی تسهیل کرده و شیر مادر را افزایش می دهد. زیره، منبعی سرشار از آهن نیز هست و به تقویت بنیه پس از زایمان نیز کمک می کند. یک لیوان عرق زیره به سلامت مادر و نوزاد کمک می کند.

  روغن زیره سبز برای چی خوبه

۴. تقویت سیستم ایمنی

دکتر مانوج آهوجا از بیمارستان فورتیس می گوید، زیره منبعی عالی از آهن و فیبر رژیمی است. نوشیدن عرق زیره برای عملکرد درست سیستم ایمنی بدن ضروری است زیرا با بیماری ها مبارزه کرده و احتمال ابتلا به بیماری را کاهش می دهد.

5. درمان دیابت

به گفته دکتر آشوتوش، عرق زیره برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است. برای کاهش سطح قند خون، می توانید آن را به صورت ناشتا مصرف کنید. دانه زیره تولید انسولین را در بدن تحریک می کند که در کنترل قند خون بدن تاثیر دارد.

۶. کمک به دستگاه تنفسی

دکتر مانوج آهوجا می گوید: عرق زیره تاثیر مثبتی بر دستگاه تنفسی دارد. این ماده، ماهیتی ضد احتقان دارد و به رفع خلط تجمع یافته در قفسه سینه کمک می کند. نوشیدن یک لیوان عرق زیره به صورت ناشتا می تواند اختلالات تنفسی را بهبود بخشد.

7. تنظیم فشار خون

به گفته دکتر آهوجا، عرق زیره سرشار از پتاسیم است. پتاسیم یک ماده معدنی مهم است که بدن برای داشتن عملکرد درست به آن نیاز دارد. این ماده با متعادل کردن تاثیرات نمک، به تنظیم فشار خون کمک می کند.

۸. افزایش انرژی

دانه زیره یک تقویت کننده طبیعی انرژی است. زیره، سرشار از مواد مغذی متعدد است که به تامین انرژی روزانه بدن کمک می کند. دکتر آنجو می گوید: اگر سرعت متابولیک شما پایین است، عرق زیره بنوشید. عرق زیره، سطح انرژی شما را بالا برده و باعث می شود احساس بهتری داشته باشید.

۹. مفید برای کبد

زیره خاصیت سم زدایی بدن را داشته و تولید آنزیم های گوارشی را افزایش می دهد. دکتر گواتام می گوید: عرق زیره، سموم بدن را دفع کرده و تولید صفرا را تسهیل می کند. بنابراین برای کبد بسیار مفید است.

10. درمان کم خونی

دکتر آهوجا از بیمارستان فورتیس می گوید: آهن یکی از ضروری ترین مواد معدنی است و نقش مهمی در عملکرد درست بدن ایفا می کند. زیره مقدار زیادی آهن دارد و به درمان کم خونی کمک می کند. برای مبارزه با فقر آهن شدید، می توانید عرق زیره مصرف کنید.

۱۱. کاهش دردهای قاعدگی

به گفته دکتر آشوتوش گواتام، برای تسکین دردهای قاعدگی می توانید عرق زیره بنوشید. عرق زیره، تاثیر آرام بخش دارد و خواص ضد اسپاسم و ضد التهاب آن برای رفع دردهای قاعدگی مفید هستند.

۱۲. مفید برای پوست

دکتر ساپنا وی. روشنی از مرکز Cocoona Centre of Aesthetic Transformation says می گوید: عرق زیره پوست را جوان کرده و درخششی که همیشه به دنبالش بودید را به شما هدیه می دهد. عرق زیره حاوی مقادیر زیادی پتاسیم، کلسیم، سلنیوم، مس و منگنز است که به جوانسازی پوست کمک می کنند. از ماسک صورت عرق زیره و زردچوبه استفاده کنید تا پوستی درخشان داشته باشید. به گفته دکتر گواتام، عرق زیره برای نرمی، انعطاف پذیری و صافی پوست ضروری است.

  زیره برای اسهال

۱۳. ضد پیری

به گفته دکتر ساپنا، زیره مقادیر زیادی ویتامین E دارد و به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدان شناخته شده است. زیره با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از پیری زودرس جلوگیری می کند. همچنین دارای خواص ضد التهابی است که می تواند جلوی پیری زودرس را بگیرد. به همین دلیل، مصرف زیره اهمیت زیادی دارد.

۱۴. درمان آکنه

عرق زیره راهی عالی برای رفع طبیعی آکنه است چرا که ماهیتی ضد باکتری دارد. دکتر روشنی می گوید: برای داشتن پوستی صاف و بی عیب و نقص، از عرق زیره به صورت موضعی استفاده کنید. زیرا عرق زیره خواص ضد التهابی نیز دارد که به درخشان شدن پوست کمک می کند.

۱۵. افزایش سلامت مو

دکتر روشنی می گوید: عرق زیره مواد مغذی بسیاری دارد که برای مو مفید بوده و به تغذیه ریشه های مو کمک می کند. این نوشیدنی با نازک شدن مو و ریزش آن مبارزه می کند. عرق زیره، پروتئین، چربی، آب و کربوهیدرات دارد که رشد موها را افزایش داده و به تغذیه آنها از ریشه کمک می کند.

لطفا زیره مقابله با سرماخوردگی را مطالعه نمایید.

مضرات عرق زیره (موارد احتیاطی و منع مصرف)

از گذشته زیره همیشه به عنوان ادوی های غیر سمی و خوراکی معرفی شده است، با این حال همانند سایر گیاهان دارویی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود.

۱. زیاده روی در مصرف عرق زیره باعث لاعری و زرد شدن رنگ چهره می شود.

۲. ممکن است بعضی افراد به آن حساسیت داشته باشند.

۳. مصرف بیش از اندازه عرق زیره و در دوره زمانی طولانی مدت ممکن است به کبد و کلیه ها آسیب بزند.

۴. مصرف مقادیر زیاد این عرق در دوران قاعدگی منجر به خونریزی شدید می شود، بنابراین توجه داشته باشید از مصرف آن در این دوران اجتناب کنید.

۵. مصرف زیاد عرق زیره برای زنان باردار ممنوع است و ممکن است باعث سقط جنین شود.

۶. مقادیر بیش از اندازه عرق زیره می تواند اعتیاد آور باشد چرا که زیره دارای خواص مخدر است. همچنین می تواند منجر به خواب آلودگی، حالت تهوع و مخدوش شدن ذهن شود.

۷. مصرف همزمان عرق زیره با دارو های کلرپروپامید، انسولین، تولبوتامید و پیوگلیتازون، بایستی با احتیاط همراه باشد و توصیه می شود پیش از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

 

saednews.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.