خواص آویشن شیرازی / خواص آویشن در لاغری

خواص آویشن شیرازی برای ریه,خواص دمنوش آویشن شیرازی,خواص دارویی آویشن شیرازی,خواص آویشن شیرازی در طب اسلامی,خواص آویشن بانمک,خواص چای آویشن در لاغری,خواص آویشن شیرازی برای پوست,خواص آویشن شیرازی,خواص آویشن در لاغری

در این مطلب به خواص آویشن شیرازی و آویشن کوهی (آویشن باغی) از زبان متخصصان طب سنتی پرداخته ایم، با ما همراه باشید…

خواص آویشن شیرازی / خواص آویشن در لاغری

آویشن یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است به طوری که مصریان و یونانیان باستان از آویشن برای درمان بیماری های خود استفاده می کرده اند. خواص آویشن ها تقریبا مانند هم است اما ما در اینجا هرکدام را جداگانه ذکر کرده ایم تا برای استفاده کاربردی تر باشد.

آویشن شیرازی با نام علمی Zataria multiflora boiss دارای طبیعت گرم و خشک در درجه دوم است.

خواص و آثار آویشن

1. آویشن در درمان اکسیور (کرمک) مؤثر است؛ خوردن روزانه یک قاشق مرباخوری از پودر آویشن به مدت یک الی دو هفته در ریزاندن و نابود کردن کرم های روده مفید است.

2. ضد نفخ و اشتهاآور است.

3. پاک کننده ریه، معده، جگر و روده ها از رطوبات است.

4. خوردن آویشن با آب انجیر، جهت درمان برخی از انواع سرفه مفید است.

5. خوردن آویشن با انجیر خشک، سبب خوش رنگ شدن پوست صورت می گردد.

6. مصرف آویشن با پنیر تازه در افراد لاغر، سبب رفع لاغری می شود.

7. خوردن آویشن با غذاهای غلیظ که هضم سنگینی دارند، سبب بهبود هضم می شود.

8. رایحه بخور آویشن باعث فرار حشرات موذی می گردد.

9. آویشن به صورت دم کرده، جهت برطرف نمودن برخی از انواع ناراحتی های معده استفاده می شود.

10. مصرف آویشن به صورت بخور، در سرماخوردگی سبب بهبود علائم می گردد.

11. آویشن خلط آور و آنتی اسپاسم برونشیال است. جهت درمان آسم و خروج خلط از سینه روزی یک فنجان دم کرده آویشن را با آب لیمو ترش و کمی شکر مخلوط کرده خوب به هم زده و میل کنید و این عمل را تا بهبودی ادامه دهید.

12. آویشن خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد.

آویشن باغی

آویشن باغی با نام علمی Thymus vulgaris L که در انگلیسی Thyme خوانده می شود از خانواده ی Labiatae است.

خواص آویشن شیرازی در لاغری

1. آویشن داروی سنتی دردهای معده و روده است. جوشانده این گیاه در درمان پیچش روده و اسهال مؤثر است و برای دفع انگل های روده، در گذشته از آویشن استفاده می کرده اند.

2. آویشن مخصوصاً آویشن باغی دارای اثرات ضدقارچی و ضدباکتریایی قوی است و این خاصیت به دلیل وجود تیمول و کارواکرول در اسانس این گیاه است و این اسانس دارای اثرات ضداسپاسم، ضد سرفه و خلط آور است.

3. شستن سر با محلول رقیق اسانس آویشن سبب افزایش جریان خون در پوست سر و قوی شدن غده های مو و در نتیجه جلوگیری از ریزش مو می شود.

4. آویشن عامل تصفیه کننده خوبی بوده و در درمان بی خوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است.

5. آویشن ضدتشنج، ضد صرع و ضد نفخ بوده و برای تقویت بینایی و معده هم مفید است.

6. آویشن اعمال جنسی و تناسلی را در بدن تحریک و تقویت می کند.

7. در استعمال خارجی، جوشانده سرشاخه های گلدار و برگدار گیاه به صورت لوسیون، کمپرس و غیره در محل کوبیدگی، دررفتگی ها، آماس و همچنین در محل دردناک نقرس و رماتیسم، مخصوصاً رماتیسم های مزمن اشخاص سالخورده استفاده می شود

8. استفاده از اسانس آویشن و حمام آویشن برای مبتلایان به دردهای عضلانی، مفصلی و روماتیسمی مفید است.

9. آویشن به عنوان گیاهی ضدعفونی کننده شناخته شده است. محلول شستشوی دهان که حاوی آویشن باشد در درمان عفونت لثه مؤثر است و به همین دلیل برای تهیه برخی از دهانشویه ها و خمیردندان ها نیز به کار می رود.

10. در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز آلبومین در ادرار می شود.

11. اگر داروهای مسهل با آویشن پخته خورده شوند، دل درد شدید ایجاد نمی کنند.

12. خوردن ده گرم آویشن مخلوط با عسل با آب گرم برای بیماری فلج، لقوه، فراموشی، صرع، تقویت کلیه و قوه باه (جنسی) مفید است.

13. خوردن تازه آن به صورت سبزی با غذا بسیار مفید و برای تقویت دید چشم نافع است.

مصرف آویشن به صورت بخور، در سرماخوردگی سبب بهبود علائم می گردد

14. شکوفه ی آویشن به تنهایی مسهل خوبی برای سودا بوده و اگر 8 گرم پودر آویشن را با نمک و سرکه بیاشامند مسهل خوبی برای بلغم می باشد.

15. برای تنگی نفس و تقویت معده، کبد، طحال و کلیه و همچنین برای تحلیل آماس و خون منجمد شده در اثر سموم نباتی و حیوانی مفید است.

16. دم کرده آن برای سکسکه، دل پیچه، قطره قطره ادرار کردن، خرد کردن سنگ مثانه و تسکین درد رحم بسیار نافع است.

17. آویشن به درمان اختلالات عصبی کمک می کند. استفاده از چای گیاهی آویشن سبب درمان گرفتاری های عصبی گردیده و به عنوان دارویی روح افزا و آرامش بخش ِمغز و اعصاب توصیه می شود.

18. آویشن کوهی به بدن حرارت می بخشد و باد را خارج می کند و به هضم غذا در سردمزاجان کمک می کند.

19. آویشن ملین و برای رفع تخمیر روده ها مخلوط با انیسون و ساریت مورد استفاده است.

20. امروزه ثابت شده گیاه آویشن برای درمان بیماری های مجاری تنفسی فوقانی از قبیل: آسم، سرفه های خشک مکرر، گلودرد، آمفیزم و برونشیت مفید است. دم کرده آن اثرات ضد سرفه و خلط آور دارد همچنین به صورت بخور در برونشیت مزمن، سل، سیاه سرفه استفاده می شود. در فرانسه از دم کرده ی 20-10 گرم گیاه خشک با یک لیتر آب جوش، برای آرام کردن سرفه 3 فنجان در روز استفاده می شود.

21. چای دم کرده آن را نیز برای درمان عفونت گوش میانی، نفخ و تهوع استفاده می کنند.

22. ضماد آویشن برای نیش و گزیدگی حشرات مؤثر است.

کاربردهای آرایشی – بهداشتی آویشن

شاداب کننده: 3 قاشق مرباخوری گل و برگ آویشن کوهی خشک را همراه با نیم لیتر آب درون قابلمه ای کوچک به مدت 10 دقیقه بجوشانید. سپس آب آن را صاف کرده و داخل تشت بزرگی که محتوی کمی آب ولرم است بریزید و پوست صورت را داخل تشت چندین مرتبه فرو برده و شستشو دهید.

ضد جوش: 2 قاشق مرباخوری آویشن تازه خرد شده را با 3 قاشق مرباخوری ماست مخلوط کرده و خوب هم بزنید سپس 1.5 ساعت بگذارید بماند بعد آن را روی پوست بمالید و خوب ماساژ دهید.

روش تهیه چای آویشن

بر روی 2 گرم از پودر برگ آویشن، یک لیوان آب جوش ریخته و پس از 15- 10 دقیقه صاف کرده و می نوشیم.

در نهایت این که

خوب است متذکر شویم که آویشن نیز مانند خیلی از گیاهان دارویی دیگر از دیدگاه طب سنتی ایران به عنوان دارو شناخته می شود و فاقد اثرات غذایی در بدن است؛ یعنی مصرف زیاد و مداوم آن دارای اثرات مضر در بدن می باشد و باید با مشورت پزشک متخصص طب سنتی استفاده شود. در ضمن مصرف آویشن در بارداری خطرناک است و افراد با مزاج گرم هم نباید از آن زیاد استفاده نمایند.

۱- این خوراکی دارای طبع گرم و خشک بوده و دارای ویتامین های آ- ب – ای و هورمون گیاهی می باشد.

۲- استحمام با آب جوشیده آویشن شیرازی در تسکین درد رماتیسم شفابخش بوده و در رفع لاغری موضعی نیزمؤثر می باشد.

۳- مصرف دمکرده آویشن شیرازی در درمان صرع، قطع عادت ماهانه میگرن، تب و دفع انگل اثر خوبی دارد.

۴- آویشن شیرازی مقوی ، محرک ، قاعده آور، التیام بخش ، افزاینده شیر مادر، تصفیه کننده خون، مدر، ضد عفونی کننده، مقوی عضلات، دافع اخلاط خونی ، آرام بخش و دافع سودا بوده و حافظه را تقویت ونیروی جنسی ر افزایش می دهد.

۵- این خوراکی حاوی آنتی بیوتیک طبیعی بوده و مصرف دمکر ده و جوشانده آن برای اشخاصی که مبتلا به بیماریهائی نظیر: درد معده، سرطان، کلسترول، ورم روده، سیاه سرفه، اختلال های مغزی و کلیوی، مسمومیت ، دندان درد، شبکوری ، ناراحتی کبدی ، چاقی، ورم کلیه، ناتوانی جسمی، آسم، درد سیاتیک، سنگ کلیه، ترشخات رحم ، زکام سوءهاضمه، آرتروز، واریس وبرفک دهان می باشند مفید است.

  خواص اویشن برای معده / خواص آویشن معمولی

۶-عرق آویشن شیرازی برای درمان جوشهای جلدی اثر مثبت دارد.

۷- توصیه شده است که برای درمان بیماریهای ریوی مثل برونشیت حدود ۵ قطره از اسانس آویشن را بر روی قند چکانده و به همراه چای میل کنید.

۸- دم کرده آویشن به مقدار یک قاشق مرباخوری در هر فنجان آب به مدت سه نوبت در روز به هضم غذا کمک کرده و موجب درمان سرفه می گردد و همچنین باعث تسکین انواع تشنج شده و ضمنا” بوی بد دهان را نیز بر طرف می کند.

۹- از آویشن شیراز ی در درمان بیماریهائی مانند: گریپ های عفونی، برونشیت، نارسائی کبد و ناراحتی های ریوی استفاده درمانی می گردد.

۱۰- از جوشانده غلیظ آویشن شیرازی در تقویت پیاز مو استفاده می شود، از دمکرده رقیق آن نیز مخلوط با عسل در صبحانه به جای چای استفاده می گردد.

۱۱- از این خوراکی در تهیه غرغره ها(برای درمان گلو درد چرکی) و حمام های درمانی در رژیم های لاغری و در تهیه خمیر دندان ها استفاده می شود همچنین از جوشانده این خوراکی به عنوان کمپرس در درمان رگ به رگ شدن و پیچیدگی عضلات استفاده میکنند.

*** توجه:

الف: برای مصرف درمانی از این نوع خوراکی معمولا سرشاخه های آویشن را در اوایل دوره گل دهی (اردیبهشت و خرداد) جمع آوری کرده سپس آن ها را خشک نموده واز آن استفاده می کنند. علاوه بر مصارف درمانی در تهیه ادویه ها ، سس ها ، کنسرو ماهی و غذاهای گوشتی استفاده می نمایند.

ب: در تاریخچه آویشن آمده که از عطر آویشن در مراسم مذهبی استفاده می شده است و موسی پیامبر دین یهود نیز به این عطر خیلی علاقه داشت و همیشه آن را باخود به همراه می برد، همچنین پزشکان یونانی نیز از آویشن در درمان بیماریهای عفونی (عفونت کبد) منژیت و اختلالهای مغزی به کار می بردند.

آویشن شیرازی[۱] (نام علمی: Zataria multiflora)، ازکند، تنها گونهٔ[۲] سرده Zataria در خانواده نعناعیان است که در جنوب ایران، افغانستان و پاکستان می‌روید و خواص دارویی و خوراکی دارد. آویشن (نام علمی: Thymes) سرده دیگری از نعناعیان است.

آویشن شیرازی سرده‌ای است از نعنائیان شامل گیاهانی بوته‌ای با ساقه‌های منشعب و شاخه‌های متعدد نازک و برگ‌های کوچک تقریباً دایره‌ای و با حاشیهٔ صاف و بی‌دُم‌برگ و پوشیده از شمار فراوانی غدهٔ ترشحی و گل‌آذین متشکل از چرخه‌های متعدد بیضوی یا کروی گل‌های کوچک و سفید و چهار عدد پرچم و فندقچهٔ تخم‌مرغی با سطح صاف.

آویشن‌های شیرازی شاخه‌های کوچک پوست سفید دارند و کرکدار هستند. برگ‌های کوچک دایره‌ای یا بیضوی با قاعده گرد و به ندرت قلبی‌شکل و تقریباً نوک‌دار، برگ‌های جوان کُرک‌های کوتاه سفید و برگ‌های مسن‌تر بدون کرک هستند. چرخه‌های گل دسته‌ای و گروهی انبوه یا سنبله‌ای شکل دارد. گل‌های آن بسیار کوچک، به طول دو میلی‌متر، تخم‌مرغی درازچین و کرک‌دار هستند.

این درختچه تنها گونه آویشن بومی ایران است و در اصفهان (ده کیلومتری شمال نجف‌آباد، ۲۷ کیلومتری جنوب اصفهان، کلاه‌قاضی جنوب اصفهان، شاه‌کوه)، لرستان (شهبازان، چم سنگر: مرگ سر)، خوزستان (۶۰ کیلومتری شمال شرق دزفول، بهبهان: بابا احمدی)، فارس (فیروزآباد، کوه سیوند، ارتفاعات مشرف به دریاچه مهارلو، میان جنگل، بین جهرم و منصورآباد، نزدیک طارم داراب)، بوشهر (خورموج نزدیک بوشهر، اهرم)، کرمان (بین کرمان و زرند، علی‌آباد به طرف اسفندقه)، هرمزگان (۲۰–۳۰ کیلومتری شرق حاجی‌آباد، گهره، کوه‌های گنو، کوه هماگ از فارغان و تیدر، آبگرم گنو)، بلوچستان (ده کیلومتری خاش به طرف ایرانشهر، شمال بزمان، شمال ایرانشهر، تنگ سرحه، دره رودخانه کاجو شمال قصر قند، اطراف نیک‌شهر)، خراسان (گردو ۷۰ کیلومتری جنوب ازبگو، ازبگو) و یزد (۱۵ کیلومتری غرب چاه‌ملک به طرف چوپانان، مهریز: خورمیز، بین جندق و یزد، بافق: قطروم، بین اشنیز و ندوشن) می‌روید

عمومی ترین خواص گیاه آویشن

عمومی ترین خواص گیاه آویشن عبارت است از :

مصلح (ماده ای که در صورت مصرف همزمان، مضرات آن را کاهش می دهد): سرکه انگور و عناب
مزاج : گرم و خشک
افزاینده فشار خون و کاهنده قند خون
ادرار آور
ضد اسهال

انواع آویشن

انواع آویشن عبارتند از آویشن باغی (در ایران نمی روید)، آویشن سرپوله، آویشن کوهی، آویشن دنایی و آویشن شیرازی.

فواید اویشن

فواید اویشن در تمام گونه ها شبیه به یکدیگر است. بنابراین اگر در متن به اسامی مختلفی خوانده شد منظور به صورت کلی آویشن است.

خواص آویشن برای مو

خواص آویشن برای مو عبارت است از تقویت پیاز موها، جلوگیری از ریزش مو، تسریع در رشد مو و رویش مجدد موها. به منظور استفاده از خواص آویشن برای مو می توانید به وسیله جوشانده یا دمنوش آویشن، موهای خود را بشویید و ریشه مو و پوست سر را به مدت ۱۵ دقیقه با آن ماساژ دهید. سپس موها را با آب ولرم یا با استفاده از یک شامپوی ملایم بشویید.

خواص روغن آویشن برای مو نیز مانند خود آویشن است. به منظور استفاده از خواص روغن آویشن برای مو مقداری از آن را دو ساعت قبل از رفتن به حمام روی موها بمالید و ریشه و پوست سر را ماساژ دهید تا روغن به خورد پوست رود. پس از دو ساعت موها را بشویید.

تاثیر آویشن در لاغری

تاثیر آویشن در لاغری به این صورت است که چون این گیاه اشتها آوری قوی محسوب می شود و باعث تقویت معده و رفع سوء هاضمه می گردد در صورتی که حداقل نیم ساعت قبل از غذا مصرف شود به درمان لاغری کمک می کند. به عبارت دیگر آویشن به علت افزایش اشتها، چاق کننده است.

خواص آویشن کوهی به صورت خوراکی

خواص آویشن کوهی به صورت خوراکی در قالب دمنوش یا جوشانده عبارت است از تقويت رباط ها و تاندون ها در عضلات، سم زدایی از شش ها، درمان خلط سینه، تسریع هضم غذا، درمان سوء هاضمه، دفع کرم ها و انگل ها و تخم های کرم و انگل از بدن، دفع بغم اضافی از بدن (رطوبت لزج)، تقویت معده، عفونت ریه و درمان سرفه.

دیگر خواص آویشن شیرازی به صورت دمنوش یا جوشانده عبارت است از مشكلات كبدی، رفع سكسكه، درمان ادرار به صورت قطره قطره، سردرد ناشی از پر خوری، درمان درد رحم، تقویت کننده قلب، افزایش شادی و نشاط، افزایش فهم و هوش، ضد نفخ، تسکین درد اعصاب، تسهیل خروج جنین از رحم، رفع استرس و اضطراب، رفع خستگی، بی خوابی و تقویت نیروی جنسی. آویشن تجزیه کننده لخته های خونی است.

خواص آویشن شیرازی در درمان بیماری ها

خواص چای آویشن در درمان بیماریهای تشنج، تیک عصبی، سياه سرفه، عفونت ادراری، برونشيت، سنگ مثانه، آنژين، ميگرن و لكنت زبان موثر است. آویشن یک آنتی بیوتیک قوی محسوب می شود. از خواص چای آویشن درمان اسهال خونی است. به منظور درمان اسهال خونی مقداری از آویشن را تفت دهید و سپس آن را دم کنید و بنوشید.

بخور آویشن برای پوست و سایر نقاط بدن

به منظور استفاده از خواص بخور آویشن برای پوست و سایر نقاط بدن در درمان تمیز سازی پوست، شفافیت و جوان سازی پوست، درمان سینوزیت، آسم، سرماخوردگی، تنگی نفس، گریپ، سرفه های شدید و تقویت بینایی، می توانید علاوه بر مصرف دمنوش یا جوشانده آن از بخور آویشن نیز بهره بگیرید. آویشن در درمان گلو دردهای چرکی بی نظیر است و اکثر داروهای شیمیایی درمان گلودرد از آویشن تهیه می شوند.

خواص آویشن به صورت موضعی عبارتند از رفع زگیل، درمان جوش و غده های چربی پوست، درمان درد سیاتیک، درمان تبخال، درمان رماتیسم، درد مفاصل و آرتروز، رعشه و لرزش اندام ها. برای استفاده موضعی هم می توانید از دمنوش و جوشانده استفاده کنید و هم از اسانس، روغن یا عرق آویشن.

اگر آویشن جویده شود درد دندان را تسکین می دهد و بوی بد دهان را برطرف می کند.

  خواص آویشن پهن / خواص آویشن باریک

خواص عرق آویشن

خواص عرق آویشن شبیه خواص خود آویشن است. اگر به صورت موضعی استفاده شود علاوه بر موارد فوق الذکر به درمان در رفتگی، گرفتگی، پیچ خوردگی، و کشیدگی تاندوم ها کمک می کند. به منظور استفاده از خواص عرق آویشن می بایست آن را قبل از استفاده کمی حرارت دهید تا گرم شود.

خواص عسل آویشن

خواص عسل آویشن و همچنین ترکیب آویشن به همراه عسل علاوه بر خواص خود آویشن باعث درمان فلج، فراموشي، صرع، تقويت كليه ها و تقويت قواي جنسی می شود. به منظور استفاده از خواص عسل آویشن هم می توانید این نوع عسل که توسط زنبور عسل از گیاه آویشن به دست آمده استفاده کنید و هم پس از آماده کردن دمنوش یا جوشانده آویشن، اجازه دهید خنک شود و بعد مقداری عسل طبیعی به آن بیفزایید و بنوشید.

مضرات گیاه آویشن کوهی و سایر انواع آویشن

گیاه آویشن کوهی و سایر انواع آویشن نباید توسط این افراد مصرف شود:

افرادی که دفع غیر عادی آلبومین دارند.
خانم های باردار
بچه های زیر ۲ سال
افرادی که جوش صورت دارند.
افرادی که غلبه صفرا دارند.
این افراد به طور کلی نباید از آویشن استفاده کنند حتی به همراه مصلح اش.

 خواص آویشن در لاغری

آویشن را گیاهی از خانواده نعناع ها دانسته اند که در مصر باستان از آن برای مومیایی کردن استفاده می‌شده و به‌ دلیل خواص درمانی از قبیل نقش آن در درمان آکنه و فشارخون بالا شناخته شده است. آویشن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی بوده و یک ضد سرفه ( اسپکتورانت گیاهی) قوی می باشد.

کمک به معده

در احادیث اسلامی از آویشن به نیکی یاد شده و برای آن خواص و امتیازات مختلفی را بر شمرده اند. از جمله امام صادق عليه‏السلام می فرماید: أربَعَةُ أشياءَ تَجلُو البَصَرَ ويَنفَعنَ ولا يَضرُرنَ ، فَسُئِلَ عَنهُنَّ ، فَقالَ : السَّعتَرُ وَالمِلحُ إذَا اجتَمَعا ، وَالنّانَخواهُ وَالجَوزُ إذَا اجتَمَعنَ . فَقيلَ لَهُ : و لِما تَصلُحُ هذِهِ الأَربَعَةُ إذَا اجتَمَعنَ؟  فَقالَ : النّانخواهُ وَالجَوزُ يُحرِقانِ البَواسيرَ ، ويَطرُدانِ الرّيحَ ، ويُحَسِّنانِ اللَّونَ… ؛ چهار چیز است که دیده را جلا می­دهد و سود دارد و زیانی نمی­آورد. درباره آنها از امام پرسیدند، فرمود: آویشن و نمک، وقتی با هم باشند و نانخواه و گردو، وقتی با هم باشند. . همچنین فرمودند: آویشن و نمک که چون در بر هم قرار گیرند بادها را از دل برون می­رانند، انسداد را می گشایند، بلغم را می­سوزانند، آب را در بدن به جریان درآورند، بوی دهان را خوش می­سازند، معده را نرمی می دهند، بوهای بد را از دهان ببرند و….(1)

داروی امیر المومنین(ع)

همچنین امام کاظم عليه‏السلام درباره این گیاه پر خاصیت می فرماید: كانَ دَواءُ أميرِالمُؤمِنينَ عليه‏السلام السَّعتَرَ ، وكانَ يَقولُ : إنَّهُ يَصيرُ لِلمَعِدَةِ خَملاً ، كَخَملِ القَطيفَةِ . ؛ داروى اميرمؤمنان عليه‏السلام ، آويشن بود . او مى‏فرمود : «آويشن براى معده ، پُرزى همانند پُرز پارچه‏هاى مخمل مى‏شود»(2)

معجونی اعجاب آور

امام رضا علیه السلام هم از ترکیب معجزه آسای آویشن و نمک برای درمان برخی بیماری ها اشاره کرده اند. در همین زمینه روایتی داریم که قافله‌ای از خراسان به کرمان می‌رفت که دچار دزدان شد. مردی را که گمان می‌بردند دولتمند است اسیر کرده. مدتی در دست خود نگهداشته. او را برای گرفتن مال شکنجه می‌کردند. از جمله او را در میان برف‌ها بسته، زنی از آنان به او رحم آورده و آزادش کرده بود. بر اثر شکنجه زبان و دهانش تباه شده بود. رو به خراسان آورد و شنید علی بن موسی در نیشابور است. شبی در خواب به او گفتند: فرزند پیامبر به خراسان وارد شده از بیماری خودت از او بپرس. شاید تو را به داروئی شفا بخش رهنمایی کند. او گفت در خواب: نزد امام رفتم و چاره خواستم. گفت: مقداری کمون (زیره) و سعتر (آویشن) و نمک را بکوب و از آن 2 یا 3 بار در دهانت بریز عافیت می‌یابی. مرد از خواب بیدار شد و اعتنایی به رؤیای خود ننمود تا به دروازه نیشابور رسید. به او گفتند: علی بن موسی الرضا از نیشابور کوچ کرده اینک در رباط سعد است. در دلش افتاد نزد حضرت رفته و از امام چاره بخواهد. نزد امام به رباط سعد رفت و گفت: جریان من چنین است و زبان و دهانم تباه گشته و جز به سختی نمی‌توانم سخن بگویم و به من دوایی راهنمایی کن که چاره کارم باشد.

امام فرمود: آیا به تو یاد ندادم. آنچه در خواب دیدی عمل کن. مرد گفت: دوباره برای من تکرار کن. فرمود: زیره و آویشن و نمک را بکوب و 2 یا 3 بار مقداری از آن را در دهانت بریز، به زودی شفا خواهی یافت. مرد گفت: آن را به کار بردم و شفا یافتم(3)

اما مطابق نظر پزشکان سنتی مصرف آویشن برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می‌برند توصیه نمی‌شود

خواص آویشن برای لاغری بسیار متعدد است.

آویشن جزو آن دسته از گیاهانی می باشد که بسیار محبوب است.

خیلی از افراد به سلامتی وزن خود اهمیت بسیاری می دهند.

مهم ترین دلیل سکته ی قلبی چاقی می باشد.

ورزش و مصرف غذای سالم می تواند به کاهش وزن کمک بسیاری کند.

در ادامه ی این مطلب مستر سوغاتی قصد دارد که به همین موضوع یعنی لاغری بپردازد.

در ادامه با من همراه باشید تا درباره ی خواص آویشن برای لاغری بیشتر توضیح دهم.

خواص آویشن برای لاغری

خیلی از افراد هستند که از کلمه ی رژیم بسیار متنفرند و به گفته ی خودشان رژیم برای آنها هیچ منفعتی نداشته است.

با رژیم گرفتن خداحافظی کنید چرا که با مصرف گیاهان دارویی مانند آویشن می توانید به وزن ایده الی برسید.

در این بخش در ارتباط با خواص آویشن برای لاغری صحبت خواهم کرد:

مصرف آویشن چه به صورت -دمنوش آویش، اسانس آویشن یا مکمل های آویشن برای لاغری بسیار مفید است.

یکی از دلایل فشار خون چاقی می باشد با مصرف آویشن با فشار خون مبارزه کنید.

مصرف آویشن منجر به تولید موادی می‌شود که ضد فشار خون هستند.

برای افرادی که ابتلا به بیماری فشار خون هستند مصرف آویشن بسیار توصیه می شود.

بهتر است به جای نمک بیش از اندازه ای که در غذا استفاده می کنید؛

از ادویه های سالم مانند آویشن در غذا استفاده کنید.

خواص آویشن

آویشن دارای خواص دیگری هم می باشد:

آویشن دارای آنتی اکسیدان

آویشن دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی بوده و برای سلامت کلی بدن بسیار مفید است.

آنتی اکسیدان‌های موجود در آویشن مانند:

لوتئین، زیگزانتین و تیمونین باعث خنثی سازی و حذف رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود.

رادیکال‌های آزاد از محصولات جانبی خطرناک است که ممکن است، آسیب عمده‌ای به سلول‌های سالم بدن برساند.

این آنتی اکسیدان‌ها همچنین می تواند از استرس اکسیداتیو در تمامی اندام‌های بدن جلوگیری کند.

آویشن درمان سوء هاضمه

چای آویشن گزینه ی خوبی برای تقویت هضم خوب و کاهش گاز و نفخ می باشد.

خواص آویشن برای مو

همانطور که می دانید مواد مغذی موجود در آویشن به فولیکول های مو برای رشد کمک میکند.

و همچنین گردش خون کف سر را نیز افزایش میدهد.

روغن آویشن، از ریزش مو  جلو گیری کرده و مو های شما را بسیار ضخیم درخشان می کند.

این روزها خیلی از افراد هستند که از شوره سر بسیار زجر می کشند.

آویشن یکی از برطرف کنندگان  شوره سر می باشد.

و…

لطفا مقاله خواص آویشن کوهی نیز مطالعه کنید.

ارزش غذایی آویشن

ارزش غذایی آویشن به ترتیب زیر می باشد:

28 گرم آویشن تازه شامل مواد زیر می باشد:

کالری : 28 گرم
کربوهیدرات: 6.8 گرم
پروتئین: 1.6 گرم
چربی: 0.5 گرم
فیبر: 3.9 گرم
ویتامین C : مقدار 44.8 میلی گرم
ویتامین A: مقدار 1،330 IU
آهن : 4.9 میلی گرم
منگنز: 0.5 میلی گرم
کلسیم : 113 میلی گرم
منیزیم : 44.8 میلی گرم
ویتامین B6 : مقدار 0.1 میلی گرم
پتاسیم : 171 میلی گرم

با مشاهده ی ارزش غذایی آویشن دیگر اطمینان حاصل فرمایید که این داروی گیاهی برای کاهش وزن بسیار توصیه می شود.

 

منبع:

mrsoqati.com

qudsonline.ir

sinagostartom.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.