خواص رزماری برای ریه / خواص رزماری برای کبد

دمنوش رزماری برای ریه,بخور رزماری برای ریه,خواص رزماری برای ریه,خواص رزماری برای کبد,درمان کبد چرب با رزماری,جوشانده رزماری برای کبد چرب,تاثیر رزماری بر کبد,طریقه مصرف رزماری برای ریه

رزماری نه تنها طعم و بوی خاصی دارد، بلکه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است. رزماری به عنوان طعم دهنده در پخت غذا به کار می‌رود. این گیاه دارای ترکیبات ارگانیک و مواد شیمیایی گیاهی مفید است. در ادامه به بررسی بعضی از خواص دارویی این گیاه مفید می‌پردازیم:

خواص رزماری برای ریه / خواص رزماری برای کبد

تقویت حافظه

تحقیقات اخیر محققان نشان داده است که مصرف رزماری نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و افزایش هوش و تمرکز دارد. همچنین مصرف این گیاه دارویی برای افرادی که از آلزایمر یا زوال عقلی رنج می‎‌برند، بسیار موثر مفید است. مصرف رزماری از ابتلا به بیماری‌هایی شناختی جلوگیری می‌کند.

مبارزه با سرطان

رزماری دارای ترکیباتی با خاصیت ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی مانند منگنز، کارنوسول، رزمارینیک و اسید کارنوزیک است. رزماری می‌تواند با بیماری‌هایی که تهدید کننده جان انسان‌ها است، مقابله کند. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که مصرف رزماری با رشد سلول‌های سرطان‌های ریه، کبد، مثانه، پروستات، سینه، پانکراس و کولون مقابله و رشد آن‌ها را متوقف می‌کند.

تسکین درد

چندین سال است که مصرف موضعی رزماری، به عنوان یک مسکن طبیعی رواج دارد. ماساژ دادن قسمت گیجگاه یا بوییدن عطر رزماری می‌تواند نقش موثری در کاهش دردهای میگرنی داشته باشد. در طب سنتی از این گیاه برای درمان درد مفاصل، درد قاعدگی شدید و کمردرد استفاده می‌شود.

کاهش التهاب

کاهش التهاب باعث جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی و تصلب شرایین می‌شود. کارنوزول و کارنوزیک، دو نوع آنتی اکسیدان و ضد التهاب است که در گیاه رزماری به مقدار زیاد وجود دارد؛ بنابراین می‌تواند التهابات مفاصل، عضلات و همچنین عروق خونی را کاهش دهد و باعث بهبود بیماری‌های آرتروز، نقرس و روماتیسم شود. این گیاه دارویی را می‌توان به صورت خوراکی و موضعی برای کاهش التهاب مصرف کرد.

سم زدایی بدن

مصرف رزماری باعث می‌شود که سموم بدن از طریق ادرار از بدن خارج شوند؛ بنابراین این گیاه خاصیت ادرارآور دارد و برای سم زدایی کلیه‌ها و درمان عفونت مجاری اداری مفید است. این گیاه می‌تواند با سم زدایی کبد نیز برای درمان کبد چرب مفید واقع شود. اگر رزماری به طور روزانه و مرتب مصرف شود، عوامل بیماری‌زا مانند نمک‌ها، سموم و حتی چربی‌های اضافی بدن همراه با آب خروجی ار بدن دفع می‌شود.

  خواص و مضرات رزماری

کبد چرب

رزماری یکی از گیاهان دارویی مفید برای افزایش جریان صفراوی بدن بوده ک باعث افزایش متابولیسم چربی و سم زدایی از کبد می شود و می تواند برای درمان کبد چرب مفید باشد.

مصرف رزماری باعث می‌شود که سموم بدن از طریق ادرار از بدن خارج شوند؛ بنابراین این گیاه خاصیت ادرارآور دارد و برای سم زدایی کلیه‌ها و درمان عفونت مجاری اداری مفید است. این گیاه می‌تواند با سم زدایی کبد نیز برای درمان کبد چرب مفید واقع شود. اگر رزماری به طور روزانه و مرتب مصرف شود، عوامل بیماری‌زا مانند نمک‌ها، سموم و حتی چربی‌های اضافی بدن همراه با آب خروجی ار بدن دفع می‌شود.

درمان درد مفاصل با رزماری

خاصیت ضد التهابی الکل موجود در رزماری در کاهش التهاب بافت‌ها موثر است، در واقع این التهاب می‌تواند منجر به تورم، درد و سفتی آن‌ها شود. همچنین این گیاه می‌تواند التهاب و درد را در افراد مبتلا به رماتیسم مفصلی و استئوآتریت کاهش دهد. بهترین روش استفاده آن ماساژ دادن مفاصل با روغن رزماری یا الکل تزریق شده آن است.

درمان مشکلات تنفسی با رزماری

برگ‌های رزماری کمک می‌کنند تا موکوس و بزاق (خلط) را برای بهبود سرفه آزاد کنند. همچنین بو کردن روغن رزماری باعث تسکین خلط و گرفتگی گلو شده و به درمان حساسیت‌های تنفسی، سرماخوردگی، گلو درد و حتی آنفولانزا کمک می‌کند. خصوصیت ضد عفونی کنندگی در رزماری نیز باعث می‌شود این گیاه برای درمان عفونت‌های تنفسی مفید باشد و به دلیل همین ویژگی در درمان علائم حاد آسم نیز تاثیرگذار است. حتی برخی افراد ادعا دارند که دود حاصل از سوزاندن برگ‌های رزماری موجب تسکین یافتن آسم می‌شود. دمنوش رزماری نیز یک خلط آور موثر است و می‌تواند مشکلات گوارشی را از بین ببرد.

رزماری سلامت پوست و مو را افزایش می‌دهد

رزماری کشسانی بودن و انعطاف پذیری پوست را افزایش می‌دهد؛ بنابراین می‌تواند افتادگی و لکه‌های ایجاد شده در اثر افزایش سن را نیز کاهش دهد. از آنجایی که رزماری حاوی ویژگی ضد عفونی کننده طبیعی است، به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده عالی برای پوست و مو شناخته می‌شود. در حقیقت اسانس روغنی رزماری نه تنها باعث داشتن پوست سر مرطوب و سالم می‌شود، بلکه از سفید شدن زودرس مو نیز جلوگیری می‌کند. استفاده از ترکیب رزماری و گزنه برای شستشوی مو، یک شامپوی گیاهی فوق العاده محسوب می‌شود. این ترکیب شوره سر را از بین برده و رشد مو را نیز بیشتر می‌کند. می‌توانید بعد از هر بار شستشوی مو از این ترکیب استفاده کنید. بهتر است بدانید که اسانس روغنی رزماری حاوی خصوصیات ضد میکروبی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. شما می‌توانید از خصوصیات بسیار و مفید این گیاه استفاده زیادی داشته باشید و برای بهبود زخم‌ها و کاهش آکنه و جوش نیز آن را به کار ببرید.

  خواص رزماری در لاغری / خواص رزماری برای پوست

محافظت رزماری از مغز

اسید کارنوزیک موجود در رزماری، از نورون‌های مغز در برابر استرس و فشار بیش از حد محافظت می‌کند. این اسید در سلول‌های عصبی و دیگر سلول‌های محافظتی در مغز ایجاد میشود و این عملکرد باعث کاهش لخته شدن خون و تورم مغز میشود. رزماری همچنین از پلاک بتا آمینواید که یکی از علل اصلی آلزایمر است جلوگیری می‌کند.

رزماری از پوست محافظت میکند

عصاره‌های رزماری پوست را از آسیب‌های uv محافظت میکند و اثر‌های آن را با زمان افزایش میدهد. افرادی که از عصاره‌های رزماری استفاده میکنند، سلول‌های پوستی زنده بیشتری دارند و این روند به کاهش پیری، سرطان یا آسیب ناشی از نور uv کمک میکند.

از بیماری‌های دژنراتیو جلوگیری می‌کند

کافئیک آلدهید، کارنوسیک اسید و رزمارینیک اسید از آنتی اکسیدان‌های قوی هستند؛ بنابراین مصرف رزماری می‌تواند افراد را از تخریب و آسیب سلولی که موجب بیماری‌های دژنراتیو مانند سرطان و آلزایمر می‌شوند. علاوه بر این، می‌توانید با اضافه کردن عصاره رزماری به گوشت چرخ کرده، تشکیل مواد سرطان زا در حین پخت و پز را کاهش می‌دهد. پس بهتر است رزماری تازه را به گوشت چرخ کرده یا سالاد خود اضافه کنید تا هر روز از ویژگی‌های آنتی اکسیدان‌ها لذت ببرید.

رزماری و ریه

این گیاه معطر، خاصیت ضد میکروبی دارد و سالها است که از آن برای درمان علائم سرماخوردگی، سرفه، عفونت‌های دستگاه تنفسی و برونشیت استفاده می‌شود. رزماری حاوی ترکیبی به نام “کارنوسول” است و بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که این ترکیب ضد سرطان ریه است. جالب است بدانید که ترکیب کارنوسول به صورت انتخابی عمل کرده و بدون این که به بافت‌های سالم آسیب برساند، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد

 

منبع:

imna.ir

coca.ir

salamatnews.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.