ایا زعفران برای فشار خون بالا ضرر دارد؟

زعفران برای چه کسانی ضرر دارد,چه چیزهایی فشارخون را بالا میبرد,تاثیر زعفران بر فشار خون بالا,زعفران برای قند و فشار خون,

زعفران، ادویه ای فوق العاده با فواید سلامتی شگفت انگیز، از دیرباز شناخته شده است. فواید سلامتی متنوعی برای این ادویه گران قیمت پیشنهاد شده است. مزایای زعفران برای سلامتی به تقویت حافظه یا اثر ضد افسردگی محدود نمی شود، بلکه برای سلامت قلب و عروق و کاهش فشار خون نیز مفید است.

ایا زعفران برای فشار خون بالا ضرر دارد؟

زعفران چیست؟

زعفران (Crocus sativus) گیاهی است که از قسمت های نخ مانند و خشک شده گل آن (کلاله) برای تهیه ادویه زعفران، رنگ خوراکی و دارو استفاده می شود. زعفران حاوی مواد شیمیایی است که ممکن است بر خلق و خو تأثیر بگذارد، سلول های سرطانی را از بین ببرد، تورم را کاهش دهد و مانند آنتی اکسیدان عمل کند. برای تولید یک پوند ادویه زعفران، تقریباً به 75000 گل زعفران نیاز است. زعفران عمدتا در ایران کشت می شود و به صورت دستی برداشت می شود. این ادویه یکی از گران ترین ادویه های جهان است.

چگونه زعفران برای فشار خون مفید است؟

فشار خون بالا یا هایپرتنشن، یکی از عوامل اصلی خطر برای بیماران دیابتی شناخته شده است. مطالعات مختلفی برای بررسی تأثیر زعفران بر تنظیم فشار خون انجام شده است.

فشار خون بالا باعث فشار خون در رگ های شما می شود. این منجر به جریان خون بیشتر به قلب، مغز، چشم، کلیه و سایر اندام ها می شود. فشار خون می تواند منجر به شرایط مختلف سلامتی مانند سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی و بیماری قلبی، اختلالات کلیوی و برخی اختلالات عملکردی اندام شود.

  آشنایی با خواص میخک برای مردان

عادات ناسالم مانند مصرف زیاد الکل یا نوشیدنی های حاوی کافئین، حذف میوه و سبزیجات از رژیم غذایی، استفاده بیش از حد نمک، سیگار کشیدن، تجربه خواب بد یا کمبود خواب، ورزش نکردن کافی، کنترل نکردن وزن و غیره خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.

ایجاد یک سبک زندگی خوب و عادات سالم می تواند از ابتلا به فشار خون بالا جلوگیری کند. زعفران همچنین برای جلوگیری از فشار خون سیستولیک و دیاستولیک مفید است. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم زعفران ، 100 میلی گرم در روز، به کاهش فشار خون در انواع مختلف دیابت کمک می کند.

تاثیر ضد فشار خون زعفران موضوعی بحث برانگیز بین محققان است. برخی تحقیقات نشان می دهد که زعفران در سطوح بالینی برای موارد فشار خون بالا مفید است، در حالی که برخی دیگر ادعا می کنند که اثرات مصرف زعفران کم است و به اهمیت بالینی نمی رسد. با این حال، تقریباً همه محققان بر این باورند که زعفران برای فشار خون بالا و اختلالات فشار خون موثر است.

چگونه از زعفران استفاده کنیم؟

زعفران، ادویه ای گرانبها با طعم و عطر منحصر به فرد، کاربردهای متنوعی در آشپزی، دارویی و رنگرزی دارد. در اینجا به چند روش رایج برای استفاده از زعفران اشاره می کنیم:

1. دم کردن چای زعفران:

چند رشته زعفران را (حدود 10 تا 15 عدد) در قوری یا فنجان بریزید.

آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه دم بکشد.

می توانید چای زعفران را به تنهایی یا با کمی عسل یا نبات میل کنید.

  میزان پروتئین نخود فرنگی

2. افزودن به غذا:

زعفران را می توان به انواع غذاها مانند برنج، خورشت، پلو، مرغ، ماهی و حتی دسرها اضافه کرد.

برای طعم دهی بیشتر، زعفران را قبل از استفاده کمی پودر کنید.

زعفران را می توان در ابتدای پخت و پز یا در انتها به غذا اضافه کرد.

لطفا مطلب علائم هیپوکالمی چیست مطالعه نمایید.

نکات کلی:

• زعفران ادویه ای بسیار قوی است، بنابراین باید به مقدار کم از آن استفاده کرد.

• زعفران را باید در جای خنک، تاریک و دور از رطوبت نگهداری کرد.

• زعفران را می توان تا دو سال نگهداری کرد، اما به مرور زمان عطر و طعم خود را از دست می دهد.